tiistai 30. joulukuuta 2014

It's too cold outside for angels to fly

Ehkä olisi taas aika kirjoittaa jotain. Joulu tuli ja meni, enkä oikeastaan huomannutkaan sitä. Jotenkin ei vaan tuntunut joululta, en tiedä miksi. Enemmän kuin olisi ollut marraskuu, mistä varmaan johtui se, etten oikein osannut nauttia joulusta. En edes odottanut joulua tänä vuonna, mutta luulen, että jos lunta olisi tullut aiemmin, olisin odottanut. (When you're still waiting for the snow to fall / doesn't really feel like Christmas at all (Christmas Lights, Coldplay)) Joulun odotukseni alkoi vasta sitten, kun lumi oli satanut maahan, mutta sitten se joulu tulikin niin nopeasti, että tuntui ihan kummalliselta. Se oli sitten vain omanlaisensa joulu, nopea sellainen.

Joululoma ei ole tuntunut aivan haaskaukselta. Matka Milanoon häämöttää parin päivän päässä, ja jännittää jo. En ole loman aikana kirjoittanut paljoakaan, mutta valokuvasin paljon sinä päivänä, kun satoi paljon lunta. En ole ollut ulkona paljoa, mutta olen lukenut sitäkin enemmän (kaksi 500-sivuista kirjaa ja yhden vähän lyhyemmän). Elokuviakin on tullut katsottua.

Tulin puoliksi vahingossa ostaneeksi vääränlaisia maaleja. Olisin tarvinnut vesiliukoisia öljyvärejä, mutta tulin ostaneeksi akryylimaaleja. Ne näyttävät liian samalta, enkä katsonut tarpeeksi tarkkaan, mutta Suomalaisessa olleet öljymaalit eivät olleet vesiliukoisia, enkä löytänyt sellaisia siinä kiireessä saada asia hoidettua nopeasti (olin luullut käveleväni sisään, ottavani paketin ja käveleväni ulos...toisin kävi). Tai no, luulin löytäneeni, mutta vasta kotona huomasin, että putkiloissa lukee "acrylic", ja googletin sitten, että voiko akryyleja ja öljyjä käyttää samassa, kun ovat molemmat sentään vesiliukoisia... ja ei, ei voi. En kuitenkaan aio palauttaa akryylejani kauppaan. En ole maalannut akryyleilla ennen, joten ajattelin kokeilevani, jos vaikka tykästyisin niihin. Öljyvärejä voi ostaa myöhemminkin. (Yritän samalla vakuutella itseäni asiasta. "Learn and live" (monta kertaa toistettu neuvo Nightrunner-sarjassa (uusin lempikirjasarjani :3))

Ei enempää akryylimaalien ja öljymaalien eroista, vaan nyt muutama kuva, ja hyvää uutta vuotta kaikille. Toivottavasti omastani tulee erityisempi kuin tästä joulusta – ainakin tätä uutta vuotta odotan innolla! Milanon ilotulitukset ovat varmasti hienommat kuin Turussa, minkä lisäksi en ole ollut Tukholmaa kauempana (tai lentänyt lentokoneessa) ulkomailla neljään vuoteen. Taidan käydä nyt nukkumaan. Ensi vuoteen siis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti